Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home3/cds/public_html/formact/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home3/cds/public_html/formact/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/cds/public_html/formact/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home3/cds/public_html/formact/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/cds/public_html/formact/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

_MG_7163_resizeDouă grupuri, a câte 20 de studenți fiecare, au beneficiat de stagii de practică de specialitate, în perioada octombrie – noiembrie 2015, în cadrul proiectului “FORM ACT – Program de formare activă a studenților și masteranzilor în domeniile științele socio-umane, juridice și economice din regiunea Nord-Est”.

Două serii de cursanți, care a cuprins studenți cu diverse specializări: psihologie, asistență socială, științe politice, drept și economie, au realizat, în perioada 22-31 octombrie, respectiv intre 5 și 14 noiembrie 2015, câte o vizită de studiu în Italia. Demersul a fost susținut de Partenerul Transnațional INFOR ELEA din Torino.

Timp de nouă zile, pentru fiecare grup în parte, beneficiarii au participat la acțiuni de consiliere și orientare în carieră susținute de către experții partenerului transnațional și au vizitat universități și instituții de profil.

_MG_7063_resizeSeria sesiunilor de consiliere, pentru ambele grupe, a fost deschisă de către Carlo Colomba, președintele INFOR ELEA, care le-a prezentat studenților rapoarte ale organizațiilor internaționale cu privire la nivelul de angajare a absolvenților și gradul de inserție al acestora pe piața muncii. „A fost o prezentare cu aspecte mai mult practice, în cadrul căreia am încercat să punem accent pe modul de realizare a unui CV, aspectele esențiale pe care le caută un angajator atunci când evaluează un CV, importanța imaginii unui adolescent în mediul online, pe rețele de socializare și platformele de recrutare. Le-am povestit experiențe relevante cu proprii candidați pentru posturile pe care doream să le ocupăm în cadrul INFOR ELEA”, a declarat Carlo Colomba.

_MG_7048_resizeAu urmat consilieri de grup susținute de către consilierul în domeniul orientării profesionale, Carra Elena, care le-a prezentat beneficiarilor, din ambele serii, filme motivaționale, le-a descris și au pus în practică modul de realizare a unui CV și a unei scrisori de intenție care să asigure șanse sporite în găsirea unui loc de muncă.

_MG_7039_resizePe parcursul stagiilor de practică, cei 40 de studenți au vizitat universități, instituții de specialitate în domeniile științelor socio-umane, economice sau juridice.

_MG_7962_resizeO primă vizită a avut loc la Gruppo Abele, o asociație din Torino, fondată în 1965, al cărei domeniu de activitate este reprezentat de acțiunile sociale și reintegrarea socială a tinerilor străini în comunitatea locală. Au fost prezentate proiectele instituției, modul de lucru, iar beneficiarii au fost interesanți de modalitatea în care un tânăr din România, student la specializările asistență socială sau psihologie, ar putea activa în cadrul asociației. Studenții au vizitat și Scuola di Administrazione Aziendale în cadrul careia au fost prezentate parteneriate pe care le-au realizat pentru inserția absolvenților pe piața muncii, cât și Universita del Gusto di Pollenzo, unică la nivelul Europei. De asemenea, tinerii au vizitat și cel de-al treilea cotidian ca importanță din Italia, respectiv ziarul La Stampa. Au urmat vizite la instituții economice, precum Eataly, principalul furnizor de produse alimentare autohtone din nordul Italiei._MG_7965_resize

_MG_9417_resizeFiecare grup a fost însoțit de către trei experți, pentru fiecare stagiu, din partea beneficiarului – Centrul de Dezvoltare Socială T&CO și a Partenerului 2 –Development Training Consulting.

Stagiile de practică pentru cei 40 de studenți au fost organizate în cadrul proiectului “FORM ACT – Program de formare activă a studenților și masteranzilor în domeniile științele socio-umane, juridice și economice din regiunea Nord-Est”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO din Iași, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu INFOR ELEA Italia şi Development Training Consulting SRL.

_MG_7035_resizeObiectivul general al proiectului vizează creșterea relevanței educației universitare pentru piața muncii și eficientizarea stagiilor de practică pentru un număr de 150 de studenți și masteranzi din cadrul facultătilor cu profil socio-uman, juridic și economic din regiunea Nord-Est, în vederea integrării cu succes pe piața muncii a acestora.

Proiectul este implementat în perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2015 și este cofinanțat prin Fondul Social European, prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Informațiile privind activitățile din proiectul FORM ACT sunt postate pe   site-ul http://www.formact.centruldezvoltaresociala.ro .

Mai multe detalii pot fi obținute de la Doamna Anca Tompea, Manager proiect (email: formact@centruldezvoltaresociala.ro).

 

Cu stimă,

Manager proiect,

Ancuţa Daniela Tompea